e-tanárom

etanarom logo

e-tanárom

7 + 1 fontos szempont, hogy hogyan válassz érettségi felkészítőt

Az érettségi vizsga kulcsfontosságú mérföldkő a diákok életében, hiszen azok sikeressége nemcsak az iskolai teljesítményüket, hanem a jövőbeli lehetőségeiket is befolyásolja. Az akadályok eredményes leküzdése érdekében sokféle módszert létezik, így például az érettségi felkészítők is nagymértékben hozzájárulhatnak a minél jobb eredmény elérésében.  

De hogyan válassz érettségi felkészítőt? A továbbiakban 7 olyan szempontot hozunk, amely segít eldönteni, hogy melyik felkészítő illik legjobban az igényeidhez!

  1. Személyre szabott tanulási stílus

Mindenkinek más tanulási stílusa van, így amikor érettségi felkészítőt választasz, győződj meg arról, hogy az a számodra a legmegfelelőbb, adott esetben több féle tanulási stílus gyakorlását is lehetővé teszi. Az E-tanárom érettségi felkészítői ilyenek. Nálunk vizuálisan, auditívan is gyakorolhatod a tananyagot, a saját tempódban! A tanulási technikákról az alábbi cikkünkben olvashatsz bővebben! https://etanarom.hu/hogyan-tanulj-tanulastechnika/ 

  1. Tapasztalt tanárok

Az érettségi felkészítés során kulcsfontosságú szerepet játszanak a tanárok. Bárkivel is szeretnél együtt dolgozni, ne félj rákérdezni, hogy milyen tapasztalattal rendelkezik az érettségi vizsgák terén, így meggyőződhetsz arról, hogy valóban naprakész tudást kaphatsz-e tőle.  Fontos, hogy az oktatói hozzáértésnek alapvetőnek kell lennie a sikeres felkészítéshez. Immáron közel 10 éves aktív gyakorlattal, és több mint 2000 megtartott óra után biztosan tudom, hogy mire van szükséged az érettségin. Így az általam összeállított felkészítők elvégzésével aktuális és komplex tudást sajátíthatsz el!

  1. Tanulmányi anyagok és források

Ellenőrizd, hogy az érettségi felkészítő milyen tananyagokat és forrásokat kínál a diákoknak. Az aktuális tananyag és a megfelelő forrás rendelkezésre állása kulcsfontosságú a hatékony felkészüléshez. Kérdezd meg, hogy milyen tankönyveket, gyakorló feladatokat és egyéb tanulást segítő eszközöket biztosítanak.

Az E-tanárom érettségi felkészítői minden segédanyagot (tételek, évszámok, fogalmak, nevek) biztosít, legyen szó akár az emelt, akár a középszintű érettségiről. 

  1. Csoportméret és személyes figyelem

A diákok számára nagyon fontos a személyes figyelem és a tanárok elérhetősége. Kérdezd meg, hogy hány fős csoportokban tanítanak, és hogyan biztosítják a diákok számára a szükséges egyéni segítséget, támogatást.

Az E-tanárom tanulási platformja lehetőséget biztosít a személyre szabott visszajelzéseknek, amelyek tovább motiválják a tanulókat. Ha elakadnál bármikor kérhetsz segítséget, akár személyes, akár online óra keretében. A tanulási platform elérhetősége : https://kurzusok.etanarom.hu/ 

  1. Tanári mentorálás

Az érettségi felkészítő tanárainak nemcsak a tanításban kell jónak lenniük, hanem mentorálási szerepet is kell vállalniuk. A diákoknak szükségük van iránymutatásra és támogatásra az érettségi időszakban. Az E-tanárom diákjai számára rendszeresen szervezünk kérdezz-felelek alkalmakat, ahol mindenki felteheti a számára releváns kérdéseket. Továbbá a korábbi blogbejegyzéseinkben számos olyan technikát találhatsz, amely segít a stressz csökkentésében és a fókusz megtalálásában. 

  1. Eredmények és visszajelzések

Nézd meg az érettségi felkészítő intézmény vagy tanár korábbi eredményeit. Milyen sikereket értek el a diákjaik az érettségi vizsgákon? Kérdezd meg, hogyan nyújtanak visszajelzést a diákok teljesítményéről, és hogyan segítik őket az esetleges hiányosságok kijavításában. Az E-tanárom honlapján számos referencia olvasható, így ti is tájékozódhattok arról, hogy mire számíthattok a közös munka során. https://etanarom.hu/referenciak 

  1. Az ár és az időbeosztás

Az érettségi felkészítők ára és az időbeosztás szintén fontos szempont. Szánd rá az időt, hogy megnézd a felkészítők kínálatát. Ne csak az árat nézd, hanem azt is, hogy mennyire értékes az általuk nyújtott szolgáltatás, és hogy mennyire illik bele az adott felkészítő az időbeosztásodba. Az E-tanárom felvételi felkészítői kedvező áron érhetőek el számotokra, tananyagink bárhol és bármikor elvégezhetők, így az irányítás teljes mértékben a Te kezedben van. További információért kattint a https://etanarom.hu/erettsegi/ weboldalra.

  • 1 Befektetés a jövődbe

Végezetül, ne feledd, hogy az érettségi felkészítés olyan befektetés, amely hosszú távú eredményeket hozhat. Alaposan vizsgáld meg a lehetőségeket, beszélgessetek róla otthon, és találjátok meg azt a felkészítőt amelyik a legjobban illeszkedik az igényeitekhez és célokhoz. 

Huber Mátyás

Huber Mátyás

Meggyőződésem, hogy a legtöbb diáknak nem a lexikális tudása, hanem a kellő önbizalma hiányzik a megfelelő teljesítéshez, ezért óráimon a pszichológiai felkészítés is alapvető szerepet játszik.

Shopping Cart
Scroll to Top