e-tanárom

etanarom logo

e-tanárom

Filmek a történelem érettségi előtt

Sziasztok,

a mostani bejegyzésünkben különböző filmeket hozunk Nektek, amik segítségedre lehetnek a történelem érettségi kapcsán. Nem mindegyik hiteles történelmileg, lásd 300, de érdemes egy próbát tenni velük.

  • Ha egy fasza ókori filmet keresel, ami a látványra (cgi vér) és Gerald Butler izmaira helyezi a hangsúlyt, akkor a már említett 300 a te filmed. This is Spartaaa!!!
  • Ha a 2. vh a mindened és szeretnél betekinteni a mindennapjaiba, melegen tudom ajánlani a Ryan közlegény megmentését, vagy a Harag c. filmeket. Különösen a Ryan közlegény megmentése annyira hitelesre sikeredett, hogy sok nézőnek kiújult a PTSD-je a film miatt.
  • Ha a szakét részesíted előnyben tudjuk ajánlani Az utolsó szamuráj c. filmet, ami a Meidzsi-korszak alatt játszódik.
  • Ha a szabadság szeretete lángol szívedben, akkor csatlakozz a dél-karolinai miliciához, hogy igazi Hazafi légy Mel Gibson oldalán.
  • A végére pedig nem hagyhatjuk ki, a III. Birodalom és Hitler végnapjait bemutató filmet, ami számos mém és videó alapanyaga lett, biztos vagyok benne, hogy nálatok nem lesz Bukás

Remélem ez a kis összefoglaló kedvet hoz egy-egy filmhez, és felfedezitek őket Ti magatok is.

Nemsokára jelentkezünk a következő adag filmmel.

Huber Mátyás

Huber Mátyás

Meggyőződésem, hogy a legtöbb diáknak nem a lexikális tudása, hanem a kellő önbizalma hiányzik a megfelelő teljesítéshez, ezért óráimon a pszichológiai felkészítés is alapvető szerepet játszik.

Shopping Cart
Scroll to Top