e-tanárom

etanarom logo

e-tanárom

A múltkori blogbejegyzésünkben már utaltunk rá, hogy ezúttal egy konkrét tanulási technikát fogunk bemutatni Neked. Ez pedig nem más, mint a Pomodoro technika, ami olaszul azt jelenti, hogy paradicsom. Ha eddig nem kedvelted ezt a zöldséget (gyümölcsöt) garantáljuk, hogy a bejegyzés végére azért teszel vele egy próbát:)

De mi is az a Pomodoro-módszer?

A Pomodoro módszert az 1980-as évektől alkalmazzák, főleg egyetemisták, hogy fókuszáltabban és koncentráltabban tanuljanak. Ennek a módszernek a lényege, hogy célzottan, maximális fókusszal de csak rövidebb ideig koncentráljanak a diákok egy-egy megoldandó feladatra.

A módszer lényege, hogy 25 percig folyamatosan 1 témát tanulsz, majd 5 percig rá sem nézel az anyagra. Ezalatt az idő alatt felfrissíted magadat, iszol egy vizet, megnézel egy jó videót, aztán folytatod tovább a tanulást.

A lényeg, hogy kisebb részekre ossz fel egy nagyot. Ezt a módszert az esetleges későbbi tanulmányaid során is fogod tudni kamatoztatni. Banálisnak tűnik, de ez a módszer az élet nagyon sok területén segíthet Neked.

Tégy vele egy próbát és számolj be az eredményekről! 

Huber Mátyás

Huber Mátyás

Meggyőződésem, hogy a legtöbb diáknak nem a lexikális tudása, hanem a kellő önbizalma hiányzik a megfelelő teljesítéshez, ezért óráimon a pszichológiai felkészítés is alapvető szerepet játszik.

Shopping Cart
Scroll to Top